6. mai 2015

Et litt utypisk innlegg

For en gangs skyld vil jeg bruke min egen spalteplass på noe fornuftig. Hvertfall i følge meg sjøl.
-Nemlig vaksinering av barn. Og da spesielt meslingvaksinen. 
For idag tidlig kunne vi våkne til at den ene avisen etter den andre, slo opp saken om meslingutbrudd på Snåsa. 
Nå er det en gang sånn, at meslinger er noe mange  barn fin overlever og blir friske av, men også en sykdom fryktelig mange mennesker dør av. Både selve meslingviruset og de litt ugreie ettersykdommene som kan komme etter meslinger. 
I følge WHO førte meslinger til at 145.000 mennesker døde i 2013, og da særlig barn under fem år. 
I LØPET AV ETT ÅR!!!!!!
 Vi nordmenn reiser mer og mer. Og oftere og oftere går turen til områder hvor meslinger IKKE er så og si utryddet som det er i Norge. Jeg mener at akkurat som politiet kan beslaglegge førerkortet på stedet, om du kjører med barn usikret i bilen, bør billetter og pass bli beslaglagt om du velger å ta med deg et uvaksinert barn, til områder du risikerer at barnet blir smittet av meslinger!!

Noen av grunnene for at folk velger vekk meslingvaksina (MMR- meslinger, kusma og røde hunder), er at barna kan bli litt småsyke av den. Men det er vel bedre enn at de blir skikkelig syke.
Det gikk også en periode rykter om at MMR-vaksinen kunne føre til Autisme, men dette ble tilbakevist og det viste seg at forskeren som "påviste" sammenhengen hadde en økonomisk gevinst av å påvise en sammenheng.
Voksne mennesker står fritt til å ignorere helseråd på egne vegne. Noen velger å fortsette røykinga, andre velger å ikke gjøre alt som står i dems makt for å krympe BMI'en sin... (der har'u meg ja). 
Men barna får ikke velge sjøl. DERFOR går myndighetene inn og sterkt anbefaler folk å vaksinere barna etter en oppsatt plan. FOR BARNAS SKYLD!! Det er ikke for å detaljstyre de som er foreldre.

Jeg ser på det å ikke vaksiner barna sine, eller å ikke følge opp barnas helseplager som en form for omsorgssvikt. 
Så foreldre: SKJERPINGS!! 
Jobben deres er å gjøre alt som står i deres makt at barna skal ha det så godt som mulig og være så friske som mulig!!
VAKSINER BARNA DERES!!

Ingen kommentarer: